En söndag i februari

Jaha govänner då är det söndag igen, idag är det vilodag för igår var det hårdträning. Vilodag, ja det kan man ju undra. Dagen börjar med kaffe på sängen och lite tv4 news. Nu är det dags för att sätta en deg, ska baka ett morots och äpple bröd som morsan gjorde för lite sen. Gott bröd, verkligen. Nu när degen står på jäsning passar jag på att mixa ihop en smoothie på blåbär och blandad frysta bär, vanlijyoghurt och lite lime. Mix, mix och den var färdig. Gott och nyttigt.
 
Sen var det dags för storstädning, börjar med undanplock och slutar med dammsugning och golvtorkning, pust suck och stön. När vi var färdiga och satt ner för en lite paus kollade jag på klockan, halv fyra. Hela dagen har ju gått och jag var fortfarande i jamasen. Jaja, jag har tagit en dusch och borstat tänderna men inte mer. Lagat lite mat har jag också hunnit med. Lite pasta och köttfärs med svamp, lök, vitlök och lite creme fraiche smaksatt med kantarell och timjan. Riven parmesan och rucola till det med lite caesardressing.
 
Nu är det slappa som gäller, tv tittande och kaffe.
Imorgon är det som vanligt igen, upp i ett juhuj och iväg till jobbet. Måste säga att man ska vara glad att man har ett jobb och dessutom ett som man trivs med.
 
Nästa vecka måsta man börja gå igenom alla biljetter till flyg, bokningar och teater. Vi åker nämligen till England och London över en weekend. Ska bli mysigt. Mer om det senare.
 
 
 
 
Här är degen på två stadier, en nyknådad och en jäst 
 
 
 
 Här ser man tredje stadiet, nygräddat.
 
 Passade på att sätta igång en surdeg, ska bli gott att göra ett riktigt segt och storhåligt surdegsbröd.
 
 Deppa inte ihop för snart är det vår.
 
 
 

Kommentera här: