Åter till vardagen, hemma från London

Lite minnen och återkoppling/reflektion över vår weekend i London
 
 
 
 En solig söndag vid Kensington palace
 
Piccadilly Circus en lördagskväll
 
 
Så var det vanlig dag igen och tisdag. På jobbet är det som vanlig, möten efter möten, nya träffar, nya människor och nya projekt.
Mellan alla möten varvar jag ner med att tänka på vad vi gjort i Engelska huvudstaden. Vi hade det väldigt fint och skönt, vädret var iof varierande med sol, regn och blåst men vad gör det när man mår bra. Jag tror vi fick med det mesta på vår lilla resa, sightseen, promenader, shopping, parker och olika stadsdelar. Mat och dryck ska vi inte glömma och det som var lite konstigt när det gäller fam Ternström var att vi inte käkade lunch. En stadig traditionell Engelsk frukost vid tio-halv elva som bestod av en stor tallrik med två korvar, två stekta ägg, baccon, vita bönor, stekta potatisbuller i form av trekanter, tomat, portobellosvamp och toasts. Kaffe och te och ibland en liten öl. Inte konstigt att man blev mätt.
 
Vidare fram på dagen så promenerade vi genom Londons gator. Soho, Chinatown, Lester square, Covent gardern, ner till Trafalgar square, upp till Piccadilly circus, upp genom Regent sreet, Oxford street. Ja ni förstår att det blev några meter till fots. Och därför var det på sin plats med vilopauser och då gärna på pub med en Pint of lager eller två. Kaffepauser blev det oxå.
 
Afternoon tea han vi med första dagen med fyra olika sandwisch, scoones, och jag tror där var fem olika kakor och lite tryffel. Ett glas champagne blev det innan måltiden, lyxigt och dyrt men en gång ingen gång.
 
På fredagen så var det alla hjärtans dag och fruns födelsedag. Lite därför vi reste iväg tror jag, jag lagade en nice cup of coffiee som hon fick på sängen, vi hade vattenkokare och pulverkaffe på rummet som vi hyrde. Hotellet som vi bodde på hette London House Hotel och var nog det bästa hotellet vi bott på när det gäller London.
Efter sängkaffet så bar det ut på vägarna igen, ner till Covent Garden med tuben (tunnelbanan) vilket var riktigt smidigt och det gick fort att ta sig fram. Vi hade fått åkpass (kort) som hette Oystercard. De korten laddas med pengar sen var det bara att åka kors och tvärs, halva priset mot att köpa biljetter direkt.
Frukost på The Nags Head, en pub på Covent Garden. Vidare ner till Novello theater för att hämta Mamma Mia biljetter dit vi skulle se föreställningen på kvällen.
Promenad, shopping, beer, tunnelbana och sen hem till hotellet för att svida om till kvällens övningar. Hittade eller egentligen slank in på ne hamburgarsylta, nä skojade bara ingen sylta utan en väldigt fin burger restaurang (Byrons Hamburger). Burgare, french fries, unionrings och ett stort glas rött.
 
Lördagen bjöd oxå på rekreation i form av shopping, mest frun som shoppade och jag tittade på, njöt mest av atmosfären med folk och pubar och annat i den stilen. Jag shoppade lite t-shirts och en jacka, thats it.
 
Söndagen startade med en härlig promenad i Kensington Garden, vi tittade på Princessan Dianas minnes något som jag inte kommer ihåg, traskade förbi Kensington Palats där några kungligheter bor, fin trädgård förrästen. Vidare ner genom parken in i Hyde Park och upp till Knigthsbridge för att sen ta tunnelbana till Tower Hill. Härligt slott det där Towern. En frukost på pub han vi med innan vi traskade upp till Tower bridge, gick inte över hela bron med stannade på bron och fotograferade lite, en alldeles klarblå himmel och varmt i solen. Tog tuben tillbaka till Notting Hill Gate och promenerade i denna stadsdel som var helt fantastisk, lungt och skönt men ändå gott om folk som var ute på gatorna.
 
Så var timmen slagen och dags att bege sig till hotellet för att checka ut, ta siste tuben till Paddington station för att sedan hitta expresståget till Heathrow. Tack London för denna gång, vi ses säkert igen.
Nu blickar vi fram emot Paris i slutet av Maj, det ska bli spännande det oxå, säkert helt annerlunda mot London, vi får se.
 
 Frun beställer frukost på puben
 
Skön bild tagen från tower bridge
 
Tower bridge med sol och värme
 
Notting Hill, bostadsområde. Pembridge road
 
Towern i bakgrunden med alla juvelerna
 
Regent street med de höga bussarna
 
Hemma, tunnelbanan vid Bayswater
 
Shoppingsugna människor på Carnaby street i regnskurar
 
 BBC headquarters
 
Slut på Londonresan för denna gången.

Kommentera här: